Blinking Cute Box Cat

Kenangan semestar 1 di UCSA :)



Assalamualaikum,sebagai pembuka bicara,penyambut salam :)



UCSA atau nama panjangnya,UNIVERSITY COLLEGE SHAHPUTRA,yang terletak di kuantan Pahang.  Before admin melanjutkan pelajaran di UCSA admin bekerja sebagai PEMBANTU KEDAI, :) yang penting ialah HALAL,truly admin nak cakap yang sebenarnya tade niat langsung nak masuk UCSA nie,daftar online pun sebenarnya MAIN” je. nampak tak kenakalan nye disitu,ahaha,then acano boleh jadi serius pulak tetibe maybe sebab frust kud apabila ta dapat panggilan daripada UPU :’( Seminggu daripada tarikh daftar gelabah prepare barang,berhenti kerja 10/6/2012,tarikh masuk daftar 18/6/2012,





Pada tarikh yang dinantikan,admin pergilah mendaftar  dengan abah admin tapi abah admin teman admin ta sampai 1 minit pun ,berdikari,ditempat daftar yang disediakan,banyak kudd borang yang pihak U bagi admin kene tulis,lenguh tangan,tulisan dah mcm tulisan doktor dah bila admin tengok balik,kalau org  tanye “ ambil kos perubatan ke” agaknya dah boleh kene lempang lelaju,ahaha,ganaskan,admin ambil kos BUSINESS MANAGEMENT UNDER UPM, admin paling anti tahap maksima kos PERUBATAN termasuklah NURSING, asal nurse pon diboldkan.?,erk,dah nurse pon under perubatan kan.?.hurm sebenarnya.emak admin nak admin jadi nurse,tapi admin tolak mati-matian,sebab admin tak minat,hehehe



Apabila selesai mendaftar dengan rasminya admin telah menjadi sebahagian daripada pelajar bertaraf U, *Opss,terbangga*. ,after mendaftar ada taklimat sikit, ehh,bukan sikit tapi banyak ,kematu bontot duduk lelame.!!.then dah selesai taklimat,kene pergi cari rumah sewa, kolej kediaman maksud admin, sesat jugak lah nak pergi sane, lastly jumpa jgak,hurm memang dah penuh la parking kan tp naseb baik ade jgak parking KOSONG, tngok dekat buku balik kampung tertulis bilik K13-202,alarh depan pintu pagar je bangunan 3 tingkat nie dah nampak :) time tuh muncul kerisauan di hati,agak ea acano la budak bilik aku nanti,1002 soalan muncul,memang risau tp buat-buat relax.






Sampai depan pintu bilik,terus masuk, cop katil-katil baik punye walaupun tepi tapi tak penting yang penting bawah,ahaha,okeyh dah ngam la nie,dalam cerdik admin ade jugak bengap admin nie, sebab tak cop loker, last dpt loker cikai tp tade la cikai sangat yang problem cume kunci dye je.huhuhu, admin tak perasan pun bende nie takde dalam bilik, abah admin yang perasan time naik bilik *nak tengok katenye*iaitu #SUIZ.. gile derr,ape-ape yang nak di charge atau di iron kene turun bawah,memang kurus admin mcm nie #TurunNaik je (tapi tak kurus pon),ahaha,tapi time nih admin tak sempat nak kenal ngan budak bilik lagi sebab mereka busy,admin pun busy,cume ape yg admin tahu katil sebelah admin adalah budak yang admin selalu nampak time pendaftaran sebab dia ke hulur ke hilir,ahaha,gaya ala-ala pekerja office “selua slack,baju kemeje,berselendang di tigh-in kan dalam baju”,ahaha,sampai sekarang admin ingat, after siap semua tuh admin tinggalkan,beberapa barang yang admin  rase boleh kemas malam nanti, admin keluar makan dengan abah dan sister,time tuh admin tak de selera sangat nak makan tp makan la jugak,sebab abah dah nak balik kan ,hurm sedih la jugak :’( lepas makan semua abah hantar admin balik Kolej Kediaman a.k.a SHAHPUTRA VILLAGE (SPV), time tuh sebak sangat cume admin kalau depan  abah nie tak tunjuk jee,*malu* huhuuhu,lepas tuh admin melangkah masuk ke SPV lepas bersalaman dengan abah iaitu jalan menuju bilik, bila masuk bilik, budak bilik ……….
Hurm,panjang sangat admin cerita,nanti lah bersambung,tangan admin dah letih menaip korang yang membaca pun dah letih,admin tengok mate korang macam nak terbang,ahaha,okeyh dear bye,wasalam J

1 comment:

Arif Shah Alias said...

Tumpang tanye admin, ni cawangan mane, total kolej berapa, n total semua student dalam shahputra ni bape ?